Agenda Governmental Water Roundtable Meeting Four, August 3, 2005

10:00 AM-3:00PM, San Juan Public Lands Center

- 1. Welcome (Mark Stiles) Introductions Table, Audience, Agenda Review (Facilitator, Mike Preston) (15 minutes 10:15)
- Forest Plan Rules Applications for Roundtable Issues Thurman Wilson (Presentation and Roundtable Discussion 1 hour – 11:15)
- 3. Audience Interaction (15 minutes 11:30)

Pick up Lunch – Resume Agenda (30 minutes – 12:00)

- 4. **Topic Group 4**: **Water Facilities, Permitting Requirements, Options** Cindy Hockelberg SJPLC Permitting Framework – (30 minutes – 12:30)
 - a. Types of permits and authorizations
 - b. Steps in the process
 - c. Required analysis
 - d. Decisions (including decision making latitude and balance)
- 5. **Topic Group 4: Roundtable Discussion** Applying above framework to past, current and future (e.g. SWSI) permitting examples (90 minutes 2:00)
 - e. Types of facilities contemplated by SWSI (Steve, Janice)
 - f. Tension Points
 - g. Opportunities for Collaboration
- 6. Audience Interaction (15 minutes 2:15)
- 7. Plan for Meeting 5 Topic Group 5: Wild and Scenic Rivers, Wilderness, Federal Reserved Water Rights (30 minutes 2:45)
- Open Discussion including progress towards Desired Outcomes (15 minutes – 3:00 PM)
- 9. Adjourn by 3:00PM

Water Roundtable Web Site: <u>http://ocs.fortlewis.edu/forestplan/</u> Click on Governmental Water Roundtable